- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αυξημένα κατά 11% τα γερμανικά κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Ποσό ρεκόρ δαπάνησε η Γερμανία το 2018 για να βοηθήσει στην ένταξη ενός και πλέον εκατομμυρίου προσφύγων και να καταπολεμήσει τις αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters, το σύνολο των κονδυλίων έφθασε τα 23 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση σχεδόν 11%, σε σχέση με το 2017, όταν το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για το προσφυγικό ανήλθε στα 20,8 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ δαπάνησε συνολικά 7,9 δισ. ευρώ το 2018 σε μέτρα που είχαν στόχο να κρατήσουν τους μετανάστες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στις χώρες καταγωγής τους -αύξηση 16% σε σχέση με το 2017.
Τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, τα οποία έχουν αναλάβει κυρίως τη στέγαση και την ένταξη των μεταναστών που φθάνουν από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έλαβαν 7,5 δισ. ευρώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πέρυσι, σύμφωνα με το κρατικό έγγραφο. Αυτό σημαίνει μια αύξηση 14% τον χρόνο.
Η Αλις Βέιντελ, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) επέκρινε την κυβέρνηση Μέρκελ για σπατάλη δισεκατομμυρίων για τους πρόσφυγες, λέγοντας: «Αυτό είναι ένα πολυδάπανο πάρτι υποδοχής σε βάρος των πολιτών».
Ακόμη και σήμερα αρκετοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τη Μέρκελ για την απόφασή της να κρατήσει ανοικτά τα σύνορα της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης τη διετία 2015-16.