Κοσμος

Πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο χωρίς μπροστινούς τροχούς (video)

Δεν τραυματίστηκε κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεξιοτέχνης πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο χωρίς μπροστινούς τροχούς
Δεξιοτέχνης πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο χωρίς μπροστινούς τροχούς © twitter.com/cape_diamond/

Δεξιοτέχνης πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο χωρίς μπροστινούς τροχούς, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από το πλήρωμα ή τους επιβάτες

Τις ικανότητές του επιστράτευσε ο πιλότος ενός αεροσκάφους που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χωρίς τους μπροστινούς τροχούς στη Μιανμάρ.

Στην πτήση UB-103 των Myanmar National Airlines επέβαιναν συνολικά 82 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα χωρίς κανείς να τραυματιστεί. 

Στο βίντεο φαίνεται η επιτυχημένη προσγείωση, παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας, του αεροσκάφους Embraer 190.

Η ανώμαλη προσγείωση της πτήσης UB-103, ένα Embraer 190 των Myanmar National Airlines ήταν η δεύτερη περίπτωση μιας δυσλειτουργικής πτήσης στη Μιανμάρ σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ο Ye Hut Aung, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος πολιτικής αεροπορίας του Μιανμάρ, δήλωσε ότι ο πιλότος προσπάθησε επανειλημμένα να ενεργοποιήσει το μπροστινό σύστημα προσγείωσης - πρώτα μέσω του ηλεκτρονικού του συστήματος και στη συνέχεια χειροκίνητα.

Ο Ye Hut Aung είπε ότι οι μηχανικοί που έστειλαν οι Myanmar National Airlines θα εξετάσουν το αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι καθημερινά γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αεροσκάφη.

Η εταιρεία Embraer δήλωσε ότι «προσφέρει την πλήρη συνεργασία της στις αεροπορικές αρχές προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα».

Ο πιλότος δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Πολιτικής Αεροπορίας της Μιανμάρ, αλλά και των επιβατών!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.