Κοσμος

Ο Τζο Μπάιντεν διεκδικεί ξανά το χρίσμα των Δημοκρατικών

Θα είναι η τρίτη φορά η τυχερή του;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21030334.jpg
Ζεύγος Μπάιντεν / EPA/JUSTIN LANE

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μπαίνει και επισήμως στην κούρσα για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές του 2020.

Στη βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Μπάιτεν δηλώνει: «Είμαστε στη μάχη για την ψυχή αυτού του έθνους. Όλα όσα έχουν κάνει την Αμερική μεγάλη είναι σήμερα το διακύβευμα». Ο πρώην αντιπρόεδρος , καλεί τους ψηφοφόρους να αρνηθούν μια δεύτερη θητεία στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 76χρονος μπαίνει στην προεδρική κούρσα με άλλους 19 αντιπάλους ανάμεσά τους, οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Καμάλα Χάρις και Μπέρνι Σάντερς.

Joe Biden formally announces 2020 run for president


Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο πιο έμπειρος όλων των Δημοκρατικών υποψηφίων. Έχει διατελέσει γερουσιαστής για έξι χρόνια, έχει χωρίς επιτυχία διεκδικήσει δύο φορές την προεδρία (1998-2008) και υπήρξε για δύο θητείες ο αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.