- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τουλάχιστον επτά ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της πόλης - Ρουκέτες, νεκροί και τραυματίες στην πρωτεύουσα της Λιβύης
Πολλές ρουκέτες έπληξαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης συνοικίες της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης, τον στόχο από την 4η Απριλίου μιας πολύνεκρης επιχείρησης των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και ανέφεραν κάτοικοι.
Τουλάχιστον επτά ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της πόλης. Στήλες καπνού υψώθηκαν λίγη ώρα αργότερα στη συνοικία Αμπού Σελίμ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, που επλήγη από πολλές ρουκέτες, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο στην Τρίπολη, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σε αυτόν τον βομβαρδισμό.
Το πλήγμα καταγράφηκε την ώρα που η Ευρώπη και κράτη του Κόλπου συνεχίζουν να διχάζονται για το πώς πρέπει να αντιδράσουν στην επίθεση του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ με σκοπό την κατάληψη της πρωτεύουσας, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη -- και υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη -- Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμενόταν να συζητήσει ένα σχέδιο απόφασης που κατήρτισε η Βρετανία και ζητεί να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη καθώς και όλες τις κυβερνήσεις που διαθέτουν επιρροή στα αντίπαλα μέρη να πιέσουν για να εφαρμοστεί.
Οι μεγάλες δυνάμεις μοιάζουν να αδυνατούν να διαμορφώσουν συναίνεση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η νέα ανάφλεξη της βίας και της αναρχίας που βασιλεύει στη Λιβύη μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, με μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το NATO, το 2011.
Η νέα κλιμάκωση, εκφράζονται φόβοι, πως θα προκαλέσει περαιτέρω σοβαρά προβλήματα στις παραδόσεις του λιβυκού αργού, θα αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές και πιθανόν θα επιτρέψει σε τζιχαντιστές να εκμεταλλευθούν το χάος, ενώ μοιάζει να ενταφιάζει τα σχέδια του ΟΗΕ να συναφθεί πολιτική συμφωνία και να διεξαχθούν εκλογές.