- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον Μπάιντεν για ανάρμοστη συμπεριφορά
Βροχή σκανδάλων ενώ ο Αμερικανός σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο
Μια δεύτερη γυναίκα κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο, την ώρα που ο Δημοκρατικός πολιτικός εξετάζει να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Η Έιμι Λάπος, 43 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα Hartford Courant χθες Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν έτριψε τη μύτη του πάνω στη δική της στη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων στην πόλη Γκρίνουιτς το 2009.
«Δεν ήταν σεξουαλικής φύσης, όμως με άρπαξε από το κεφάλι μου», δήλωσε η Λάπος. «Έβαλε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό μου και με τράβηξε για να τρίψουμε τις μύτες μας. Την ώρα που με τραβούσε πίστεψα ότι θα με φιλήσει στο στόμα», πρόσθεσε η ίδια.
Η Λάπος, η οποία τότε ήταν βοηθός του γερουσιαστή Τζιμ Χάινς, δήλωσε ότι δεν κατήγγειλε ποτέ επισήμως το γεγονός «διότι ήταν ο αντιπρόεδρος κι εγώ ήμουν ένα τίποτα».
«Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή αξιοπρέπειας. Υπάρχει μια γραμμή σεβασμού. Το να περνάς αυτή τη γραμμή δεν είναι μια τρυφερή πράξη ενός παππού. Δεν είναι στοργικό. Είναι σεξιστικό και μισογυνικό», τόνισε η ίδια.
Η καταγγελία της Λάπος γίνεται τρεις ημέρες αφού η Λούσι Φλόρες, πρώην υποψήφια αντικυβερνήτης της πολιτείας της Νεβάδα, κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι την φίλησε στο κεφάλι στη διάρκεια εκδήλωσης το 2014.
Απαντώντας στις κατηγορίες της Φλόρες ο πρώην αντιπρόεδρος επεσήμανε σε ανακοίνωσή του: «Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που συμμετέχω σε εκστρατείες και στον δημόσιο βίο, έχω ανταλλάξει αμέτρητες χειραψίες, αγκαλιές, χειρονομίες στοργής, υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Και ούτε μία φορά, ποτέ, δεν θεώρησα ότι ενήργησα απρεπώς. Αν υπονοείται ότι έπραξα κατ' αυτόν τον τρόπο, θα το ακούσω με σεβασμό. Όμως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».
Οι καταγγελίες αυτές ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο πιθανή υποψηφιότητα του Μπάιντεν, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος την εποχή και των δύο συμβάντων, για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Ο Μπάιντεν, που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επί μια οκταετία και έχει εμπειρία 36 ετών στη Γερουσία, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, κάτι όμως που αναμένεται να κάνει σύντομα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.