Κοσμος

Τρόμος στην άσφαλτο: Οδηγός πυρπόλησε λεωφορείο με μαθητές

Σκηνές πανικού στο Μιλάνο της Ιταλίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ώρες αγωνίας βίωσαν το πρωί της Τετάρτης μαθητές και καθηγητές κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ο οδηγός του λεωφορείου που τους μετέφερε, έλουσε με βενζίνη το εσωτερικό του οχήματος και άναψε φωτιά με αναπτήρα. Νωρίτερα, είχε τραβήξει μαχαίρι, με το οποίο απείλησε τους 51 επιβαίνοντες, λέγοντας πως «δεν θα βγει κανένας ζωντανός». Ένας από τους μαθητές ειδοποίησε τους γονείς του για το τι συμβαίνει στο λεωφορείο, με την επέμβαση της αστυνομίας να είναι άμεση.

Το λεωφορείο προσέκρουσε σε ένα από τα μπλόκα που στήθηκαν στον δρόμο και ακινητοποιήθηκε στις προστατευτικές μπάρες. Δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, με τους μαθητές και τους καθηγητές να εγκαταλείπουν άμεσα το φλεγόμενο όχημα. Ωστόσο, 12 μαθητές και δύο καθηγητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

[[{"fid":"647178","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":"Milano, senegalese incendia il bus con la scolaresca a bordo \"Vendico i morti in mare\" | Notizie.it","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο οδηγός είναι ένας 47χρονος με καταγωγή από τη Σενεγάλη που πήρε την ιταλική υπηκοότητα το 2004. Όπως είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ήθελε να αυτοκτονήσει προκειμένου «να σταματήσουν οι θάνατοι μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο».

Δημοσίευμα της La Repubblica ανέφερε ότι ο συλληφθείς έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο.