- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι η Interpol εξέδωσε διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον 20 προσώπων που καταζητούνται από τις τουρκικές αρχές για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Το υπουργείο τόνισε ότι είχε ζητήσει από την Interpol να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον 18 υπόπτων στις 15 Νοεμβρίου και εναντίον δύο ακόμη στις 21 Δεκεμβρίου. Τα εντάλματα εκδόθηκαν την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο.
Η Interpol δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.
Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από μια ομάδα 15 Σαουδαράβων. Η σορός του Κασόγκι δεν έχει βρεθεί.
Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.
Η δίκη 11 υπόπτων ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία και ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ζητήσει τη θανατική ποινή για πέντε εξ αυτών.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της κρατικής επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας, ο Μπαντάρ Αλ Αϊμπάν, δήλωσε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη ότι το Ριάντ απορρίπτει τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την υπόθεση Κασόγκι.
Υποστήριξε, δε, ότι οι σαουδαραβικές αρχές έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διαλεύκανση αυτού του «ειδεχθούς εγκλήματος» και αυτού του «ατυχούς συμβάντος», όπως το χαρακτήρισε.
Παρά την απαίτηση του μεγαλύτερου μέρους της διεθνούς κοινότητας για τη διεξαγωγή εξονυχιστικής έρευνας για τη στυγνή δολοφονία, ο Αϊμπάν τόνισε ότι το Ριάντ δεν θα αποδεχθεί μια ξένη ανάμιξη, όπως τη χαρακτήρισε, στις εσωτερικές του υποθέσεις και στο δικαστικό σύστημα της χώρας.
Το Ριάντ παραδέχεται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, αλλά αρνείται την εμπλοκή της σαουδαραβικής ηγεσίας.