Κοσμος

Boeing: Καθηλώνουμε τα αεροσκάφη 737 MAX 8

Μετά την ανακάλυψη νέων στοιχείων στις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στην πτήση της Ethiopian Airlines.

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Boeing ανακοίνωσε ότι καθηλώνει στο έδαφος το σύνολο του στόλου των αεροσκαφών τύπου 737 Max ανά τον κόσμο, μετά την ανακάλυψη νέων στοιχείων στις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στην πτήση της Ethiopian Airlines.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ανέφερε ότι αναστέλλει τις πτήσεις του συνόλου των 371 αεροπλάνων του συγκεκριμένου μοντέλου.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας (FAA) των ΗΠΑ έκανε λόγο για νέα δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν από δορυφόρο και τα οποία συνέβαλαν στην απόφαση για προσωρινή απαγόρευση πτήσεων του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών.

Και οι 157 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της αιθιοπικής αεροπορικής εταιρείας έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, σε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα προς την Κένυα, ενώ νωρίτερα σήμερα τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στο Παρίσι, όπου και θα γίνει η ανάλυση των δεδομένων τους.

Τα μαύρα κουτιά συνόδευσε αντιπροσωπεία του Γραφείου Έρευνας Ατυχημάτων της αφρικανικής χώρας, όπως ανέφερε η Ethiopian Airlines.

Η FAA διαθέτει μια ομάδα που ερευνά τα συντρίμμια στην περιοχή συντριβής του αεροσκάφους των Αιθιοπιακών Αερογραμμών η οποία συνεργάζεται με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών.

Ο αξιωματούχος της FAA, Dan Elwell, δήλωσε την Τετάρτη ότι «κατέστη σαφές σε όλα τα μέρη ότι το προφίλ της πτήσης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines ήταν πολύ κοντά και συμπεριφέρθηκε πολύ παρόμοια μ αυτό της πτήσης της Lion Air».

Τόνισε ότι τα νέα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο έδαφος έκαναν ακόμη πιο πιθανό το προφίλ της πτήσης να είναι πολύ κοντά με αυτό της μοιραίας πτήσης της Lion Air 610.