- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τα πυρά του κατά της Ρωσίας και της Κούβας για την υποστήριξη που προσφέρουν στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.
Αναφερόμενος στη γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ξεκαθάρισε πως ο μοναδικός υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτή είναι το «σοσιαλιστικό καθεστώς» της Βενεζουέλας.
«Ο Νικολάς Μαδούρο υποσχόταν στους πολίτες καλύτερη ζωή και τον σοσιαλιστικό "παράδεισο". Κράτησε τον λόγο του ως προς τη σοσιαλιστική διάσταση, πράγμα που δημιούργησε για ακόμη μια φορά τη συνταγή μιας οικονομικής καταστροφής» υποστήριξε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους.
«Όσο για τον "παράδεισο", δεν ήταν αλήθεια» πρόσθεσε με νόημα και εξαπέλυσε επίθεση σε Κούβα και Μόσχα, καθώς -όπως υποστήριξε- έχουν κεντρικό ρόλο στην «υπονόμευση των δημοκρατικών ονείρων και της ευημερίας των πολιτών της Βενεζουέλας».
«Η Κούβα είναι η αληθινή ιμπεριαλιστική δύναμη στη Βενεζουέλα» τόνισε ο Πομπέο, καταγγέλλοντας την «πολιτική υποστήριξη» και την «προστασία» του Μαδούρο από την Αβάνα.
«Όταν δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, θα πρέπει να ευχαριστούμε τα θαύματα της πιο σύγχρονης κουβανικής μηχανικής. Όταν δεν υπάρχει νερό, θα πρέπει να ευχαριστούμε τους εξαίρετους Κουβανούς υδρολόγους. Όταν δεν υπάρχουν τρόφιμα, θα πρέπει να ευχαριστούμε τους Κουβανούς σπουδαίους σεφ» ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Ο ρόλος της Μόσχας στην κρίση
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Πομπέο έβαλε στο στόχαστρο και τη Μόσχα.
Όπως είπε, είναι συνυπεύθυνη για την κρίση που μαστίζει τη Βενεζουέλα, καθώς δίνει όπλα στην κυβέρνηση του Μαδούρο για να συνεχίσει να καταπιέζει τους πολίτες.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας στις 23 Ιανουαρίου. Περισσότερες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και αρκετές στην Ευρώπη, έπραξαν το ίδιο.
Ο Πομπέο τόνισε ότι θα «προτιμούσε τα πράγματα να προχωρήσουν πιο γρήγορα» στη χώρα, σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ότι «οι εξελίξεις κινούνται προς την κατεύθυνση που θέλουν οι πολίτες της Βενεζουέλας», προσθέτοντας με νόημα ότι «θα συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο».