Κοσμος

H Γερμανία σκληραίνει την ταξιδιωτική της οδηγία για την Τουρκία

Προειδοποιεί τους πολίτες ότι διατρέχουν κίνδυνο σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17862290.jpg
φωτό: ΑΠΕ (αρχείο)

Η Γερμανία προχώρησε το Σάββατο σε αυστηροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία, προειδοποιώντας τους Γερμανούς πολίτες ότι διατρέχουν τον κίνδυνο σύλληψης για έκφραση απόψεων που μπορεί να επιτρέπεται στην Γερμανία, αλλά ίσως όχι από τις τουρκικές αρχές.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί… ότι η τουρκική κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα ενάντια σε εκπροσώπους γερμανικών μέσων ενημέρωσης και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών», υπογραμμίζει η νέα ενημερωμένη ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δηλώσεις και σχόλια, η έκφραση των οποίων προστατεύεται από την ερμηνεία της γερμανικής νομοθεσίας για την ελευθερία της έκφρασης, μπορεί να οδηγήσουν στην Τουρκία σε περιορισμούς επαγγελματικής δραστηριότητας και ποινικές διαδικασίες», αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Η νέα οδηγία, την οποία μια εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι εκδόθηκε χθες Σάββατο, σημειώνει ότι σε πολλούς Ευρωπαίους, ανάμεσά τους Γερμανούς δημοσιογράφους, ανταποκριτές στην Τουρκία, οι τουρκικές αρχές δεν ανανέωσαν τις διαπιστεύσεις τους, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια, επίσης, ένας αυξανόμενος αριθμός Γερμανών υπηκόων έχει συλληφθεί αυθαίρετα στη χώρα, προσθέτει η οδηγία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.