Κοσμος

Ουκρανία: Ένας ηθοποιός φαβορί για τις προεδρικές εκλογές

Προηγείται στην πρόθεση ψήφου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ukraine-actor
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/PAVLO PALAMARCHUK

Ο κωμικός ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι προηγείται στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS), εμφανίζει τον 41 ετών Ζελένσκι, έναν πολιτικά άπειρο υποψήφιο, να λαμβάνει το 15,4% στην πρόθεση ψήφου. Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο φέρεται να συγκεντρώνει το 10,5% στην πρόθεση ψήφου και η υποψήφια της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο 8%.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου και σε αυτές θα λάβουν μέρος 44 υποψήφιοι.

Αν κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει το 50% --όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις-- οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο στις 21 Απριλίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ζελένσκι θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Το KIIS διενήργησε τη δημοσκόπηση σε δείγμα 2.042 ψηφοφόρων ανά την Ουκρανία, εκτός από την προσαρτημένη Κριμαία, κατά το διάστημα 8-20 Φεβρουαρίου. Προηγούμενες δημοσκοπήσεις επίσης έφεραν τον Ζελένσκι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.