Κοσμος

Η νεολαία της Γαλλίας στους δρόμους

Δεύτερη μέρα, για την απέλαση της 15χρονης Λεονάρντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51834-105894.jpg

Για δεύτερη μέρα διαδήλωσαν οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Παρίσι και άλλες πόλεις στη Γαλλία για την απέλαση της 15χρονης Λεονάρντα Ντιμπράνι, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς επέστρεψε εσπευσμένα από το εξωτερικό για να παραλάβει το πόρισμα της διοικητικής έρευνας για το χειρισμό της υπόθεση.

Οι μαθητές μπλόκαραν τις εισόδους σε σχολεία ανά τη χώρα και προκλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στην πρωτεύουσα, όπου οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Βαστίλλης.

Ο Βαλς, πάντως, εξέφρασε «κατανόηση», όπως είπε, για τα συναισθήματα συγκίνησης που έχει προκαλέσει η απέλαση της 15χρονης. Ανέφερε ότι είναι και δική του αρχή η προστασία του σχολείου, καθώς και πολιτική της κυβέρνησης, και ότι περιμένει τα στοιχεία της διοικητικής έρευνας προκειμένου να αποφασισθεί εάν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη διαδικασία των απελάσεων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ έχει παραμείνει μέχρι στιγμής σιωπηλός για το ζήτημα της απέλασης του 15χρονου κοριτσιού Ρομά και φαίνεται να περιμένει και αυτός τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που θα βγουν εντός του Σαββατοκύριακου. Δημόσια όμως μίλησε η σύντροφός του Βαλερί Τριερβελέρ και αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίστηκαν οι Αρχές την 15χρονη, λέγοντας ότι κάποια «όρια δεν μπορούν να ξεπερνιούνται και η πύλη του σχολείου είναι ένα από αυτά».

Η οργή στη Γαλλία έχει επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο η Λεονάρντα Ντιμπράνι απομακρύνθηκε από το σχολικό λεωφορείο για να απελαθεί στη συνέχεια με την υπόλοιπη οικογένειά της στο Κοσσυφοπέδιο.

image

Κ. Τ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.