- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ψεύτικο πανεπιστήμιο! Τι σκάρωσε η αμερικανική ασφάλεια και παγίδευσε 130 fake φοιτητές
129 Ινδοί και ένας Παλαιστίνιος δεν πήγαν στις ΗΠΑ για να σπουδάσουν...
Μια ιστορία που ξεκίνησε το 2015, υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, από μια «παγίδα» του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, φαίνεται να απέδωσε καρπούς τέσσερα χρόνια αργότερα. Τότε το υπουργείο δημιούργησε ένα ψεύτικο πανεπιστήμιο, με στόχο να ανακαλύψει κόσμο που θα προσπαθούσε να μείνει στις ΗΠΑ χωρίς άδεια. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό, μετά την αποκάλυψη του Detroit Free Press, ότι 130 «εισβολείς» παγιδεύτηκαν. Ένα ψεύτικο πανεπιστήμιο ήταν αρκετό για να αποκαλύψουν εκείνους που ήθελαν να μείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι για να σπουδάσουν, αλλά για να πάρουν απλά τη βίζα και να μείνουν στο αμερικανικό έδαφος.
Στα χαρτιά, λοιπόν, το Πανεπιστήμιο του Φάρμινγκτον, που βρίσκεται στο Μίσιγκαν, προσέφερε μια μεγάλη γκάμα πτυχίων με σχετικά χαμηλά δίδακτρα, για τα αμερικάνικα στάνταρ, κοντά στα 8.500 δολάρια το χρόνο. Ωστόσο στην πραγματικότητα υπήρχε μόνο η πρόσοψη του κτιρίου και οι αιτήσεις βασιζόντουσαν σε ένα ψεύτικο σάιτ. Στο πρώτο τρίμηνο φυσικά δεν διεξήχθη κανένα μάθημα, ωστόσο οι 130 «φοιτητές» δεν παραπονέθηκαν σε κανέναν αφού απλά δεν είχαν σκοπό να σπουδάσουν στις ΗΠΑ, αλλά να καταφέρουν να μείνουν στο αμερικανικό έδαφος χωρίς να χρειαστεί να εκδώσουν άλλη βίζα.
Οι εγγεγραμμένοι δεν ήταν θύματα, αλλά απατεώνες, και μάλιστα 8 από αυτούς ενήργησαν ως υπεύθυνοι πρόσληψης και κατηγορήθηκαν για «απάτη βίζας» και για φιλοξενία αλλοδαπών για να κερδοσκοπήσουν. Οι συγκεκριμένοι πίστευαν ότι βρήκαν αδυναμία στη λειτουργία του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι πίσω από το ψεύτικο πανεπιστήμιο βρισκόταν το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και η μεγαλοπρεπέστατη παγίδα του.
Φυσικά μαζί τους συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα 122 άτομα (121 Ινδοί και 1 Παλαιστίνιος) και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διπλωματικές ενέργειες. Πριν από μόλις λίγα εικοσιτετράωρα, το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ραβίς Κουμάρ ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικού αριθμού τηλεφώνου επικοινωνίας και παράλληλα συνεργάζονται με την αμερικανική κυβέρνηση για την απελευθέρωσή τους. Το ευφάνταστο σχέδιο του αμερικανικού υπουργείου, άργησε κάποια χρόνια, αλλά τελικά απέδωσε.