Κοσμος

Ισόβια στον δολοφόνο του ομογενή επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου και της οικογένειάς του (video)

Μια πράξη «απάνθρωπη, ειδεχθής» και «αδιανόητη»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα ένας 37χρονος άνδρας για τη δολοφονία μιας οικογένειας Ελληνοαμερικανών και της οικιακής βοηθού τους μέσα στο σπίτι τους στην Ουάσινγκτον, το 2015.

Ο Ντάρον Γουίντ κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Οκτώβριο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου, 46 ετών, της συζύγου του Έιμι, 47 ετών, του 10χρονου γιου τους Φίλιππου και της οικιακής βοηθού Βεραλίσια Φιγκουερόα, 57 ετών.

Η δικαστής Τζούλιετ ΜακΚένα χαρακτήρισε σήμερα την πράξη του «απάνθρωπη, ειδεχθή» και «αδιανόητη» και του επέβαλε την ποινή των ισοβίων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γουίντ μπήκε στο σπίτι της εύπορης οικογένειας στις 13 Μαΐου 2015 και κράτησε ομήρους τα τέσσερα θύματά του. Επί 15 ώρες τους βασάνιζε, χτυπώντας τους κυρίως με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, για να του δώσει ο επιχειρηματίας 40.000 δολάρια.

Ένας υπάλληλος του Σαββόπουλου πήγε τα χρήματα στο σπίτι, διαβεβαιώνοντας ότι είχε λάβει την εντολή αυτή από τον επιχειρηματία.

Ο Ντάρον Γουίντ σκότωσε κατόπιν τους ομήρους και πυρπόλησε το σπίτι για να καλύψει τα ίχνη του. Η αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα στα ίχνη του, κυρίως χάρη στο DNA που είχε αφήσει σε ένα κομμάτι πίτσας, στον τόπο του εγκλήματος.

Μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε ερευνήσει ποιες χώρες δεν έχουν συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ. Συγγενείς του αποκάλυψαν επίσης ότι είχε στην κατοχή του πολλά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

Ο Γουίντ γεννήθηκε στη Γουϊάνα και έφτασε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του το 2000. Για κάποιο διάστημα είχε εργαστεί ως ηλεκτροσυγκολλητής στην επιχείρηση που διατηρούσε ο Σαββόπουλος. Κατά τη διάρκεια της δίκης του κατηγόρησε για το έγκλημα δύο αδελφούς του. Παραδέχτηκε ότι ήταν παρών στο σπίτι, αλλά υποστήριζε ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Οι ανακριτικές αρχές αρχικά θεωρούσαν ότι οι δράστες του εγκλήματος ήταν πολλοί, όμως τελικά άσκησαν δίωξη μόνο στον Ντάρον Γουίντ.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ