- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σάλος στη Σουηδία με τη βίαιη απομάκρυνση εγκύου από το Μετρό (video)
Την έπιασαν χωρίς εισιτήριο
Σάλο έχει προκαλέσει στη Σουηδία βίντεο στο οποίο άντρες της ασφάλειας του μετρό της Στοκχόλμης εμφανίζονται να απομακρύνουν από συρμό και να ακινητοποιούν με βίαιο τρόπο μία έγκυο η οποία πιάστηκε χωρίς εισιτήριο.
Το βίντεο δημοσίευσε η ακτιβίστρια Lovette Jallow αναφέροντας ότι δεν εκπλήσσεται με το γεγονός ότι η γυναίκα στοχοποιήθηκε λόγω του χρώματός της, έστω κι αν είναι έγκυος.
Στο βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται δύο άντρες να τραβούν έξω από τον συρμό τη γυναίκα την οποία ακολουθεί η μικρή της κόρη. Στη συνέχεια οι φύλακες ακινητοποιούν τη γυναίκα σε ένα παγκάκι, ενώ ένας τρίτος απομακρύνει το μικρό κορίτσι που κλαίει.
Σε δεύτερο βίντεο, η φαίνεται η γυναίκα που είναι 8 μηνών έγκυος στο έδαφος, περικυκλωμένη από τους φύλακες.
Μετά το συμβάν η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και πλέον έχει ξεκινήσει έρευνα για βίαιη αντίσταση προς τους φύλακες. Ωστόσο δύο από τους άνδρες της ασφάλειας του μετρό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για πιθανή επίθεση.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Henrik Palmer, εκπρόσωπος του φορέα παροχής δημόσιων μεταφορών SL της Στοκχόλμης, τόνισε ότι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν υποδηλώνουν ότι οι φύλακες έκαναν χρήση βίας και ότι η κατάσταση δεν αντιμετωπίστηκε με σωστό τρόπο εξ΄αρχής.
Άλλος εκπρόσωπος του φορέα δημόσιων μεταφορών SL δήλωσε στο BBC: «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η γυναίκα πιάστηκε χωρίς έγκυρο εισιτήριο σε έλεγχο εισιτηρίων και της δόθηκε πρόστιμο. Το αρνήθηκε και γι 'αυτό, σύμφωνα με τους κανόνες μας, κλήθηκε να βγει από το μετρό. Εκείνη αρνήθηκε και όταν επρόκειτο να συνοδευτεί έξω από το μετρό από τους υπαλλήλους δημόσιας ασφάλειας, άρχισε να φωνάζει και να αντιστέκεται».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.