Κοσμος

Κατασχέθηκαν δύο τόνοι ανόθευτη κοκαΐνη στην Ιταλία (video)

Η αξία της προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την κατάσχεση δύο τόνων ανόθευτης κοκαΐνης στο λιμάνι της Γένοβας, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι ιταλικές αρχές.

Εκτιμάται ότι το κόστος της προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ. Τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Κολομβία και τελικός προορισμός ήταν η Ισπανία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει στην Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιταλικής αστυνομίας. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν στις 23 Ιανουαρίου. Εντοπίστηκαν σε 60 σάκους στο εσωτερικό εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο είχε φορτωθεί σε πλοίο στην Κολομβία.

Η Γένοβα ήταν ενδιάμεσος σταθμός. Το πλοίο θα συνέχιζε το ταξίδι του για Βαρκελώνη. Εκεί, τα μέλη εγκληματικής ομάδας θα τα προωθούσε στην ισπανική αγορά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Στη διεθνή επιχείρηση συμμετείχαν, επίσης, οι αρχές της Κολομβίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε μια ακόμη μεγάλη κατάσχεση στο λιμάνι Λιβόρνο, στην Τοσκάνη. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν 640 κιλά κοκαΐνη, εκτιμώμενης αξίας 130 εκατ. ευρώ περίπου.

Με πληροφορίες από Guardian