- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών που μαίνονται στη Βενεζουέλα, σε διαδηλώσεις υπέρ και κατά της κυβέρνησης.
Ένας ανήλικος ηλικίας 16 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα «από πυροβόλο όπλο κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης» στη λαϊκή συνοικία Κάτια, στο δυτικό τμήμα του Καράκας, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Observatorio de Conflictividad Social (OVCS).
Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια λεηλασιών στο Σιουδάδ Μπολίβαρ, στην πολιτεία Μπολίβαρ (νότια), που συνορεύει με τη Βραζιλία, ανέφερε η αστυνομία. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας 30χρονος άνδρας.
Την ίδια ώρα, δεκάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα άγαλμα του εκλιπόντος Σοσιαλιστή προέδρου Ούγκο Τσάβες (1999-2013) στην πόλη Σαν Φελίξ, επίσης στο κρατίδιο Μπολίβαρ.
Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται το μνημείο, το οποίο είχαν βανδαλίσει πέρυσι, να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση απηύθυναν κάλεσμα για διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, όπου το κλίμα είναι τεταμένο, δύο ημέρες μετά την καταστολή μιας στρατιωτικής εξέγερσης.
Πρόκειται για τις πρώτες κινητοποιήσεις στους δρόμους της χώρας μετά τις βίαιες διαδηλώσεις με 125 νεκρούς το 2017.
Έπειτα από κάλεσμα του Χουάν Γκουάιδο, του προέδρου του Κοινοβουλίου, οι αντίπαλοι του Σοσιαλιστή προέδρου Νικολά Μαδούρο θα αξιώσουν τη συγκρότηση μιας «μεταβατικής κυβέρνησης» και τη διοργάνωση νέων εκλογών.
Από την πλευρά του, οι υποστηρικτές της κυβέρνησης καλούν σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται, ενώ η χώρα ασφυκτικά από τη σοβαρότερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία της. Αυτή η κρίση μεταφράζεται σε ελλείψεις στα είδη διατροφής και τα φάρμακα, όπως και σε έναν υπερπληθωρισμό 10.000.000% για το 2019, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.