Κοσμος

Εθελοντής υποδύθηκε τον Ναζί και έφαγε ξύλο από γιαγιά

Στην Ιταλία - Η αναπαράσταση της συμμαχικής απόβασης έκρυβε απρόοπτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναπαράσταση μάχης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Αναπαράσταση μάχης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου/EPA/BALAZS MOHAI

Την κατάσταση στα χέρια της πήρε μια ηλικιωμένη στην Ιταλία, η οποία άρχισε να χτυπά με την τσάντα της έναν «Γερμανό στρατιώτη».

Δεν πρόκειται για απόπειρα ληστείας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η ηλικιωμένη δεν άντεξε να βλέπει εκ νέου μπροστά της Ναζί του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Να φύγετε. Να φύγετε από εδώ» φώναζε η μαινόμενη γυναίκα, χτυπώντας με την τσάντα της τον άνδρα που υποδυόταν έναν Γερμανό στρατιώτη κατά τη διάρκεια αναπαράστασης της συμμαχικής απόβασης στην παραθαλάσσια πόλη Άντσιο. Το συμβάν εκτυλίχθηκε την Κυριακή στη γειτονική πόλη Νετούνο, στην κεντρική πλατεία Ματσίνι (περίπου 60 χλμ. από την πρωτεύουσα, Ρώμη). Για τις ανάγκες της αναπαράστασης επιστρατεύτηκαν vintage τεθωρακισμένα, στρατιωτικά οχήματα παλαιότερων δεκαετιών και εκατοντάδες κομπάρσοι με στολές των Ναζί.

Αυτή η βουτιά στον χρόνο, όμως, ήταν αρκετή για να ξυπνήσει δυσάρεστες αναμνήσεις στην ηλικιωμένη και η κατάσταση να ξεφύγει από έλεγχο.

Στη μάχη του Άντσιο (22 Ιανουαρίου 1944) οι συμμαχικές δυνάμεις επικράτησαν των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών Ναζί. Θεωρείται από τις πιο κομβικές για την απελευθέρωση της ιταλικής χερσονήσου από τις δυνάμεις του Φασισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.