Κοσμος

Μέι: Έχω τη στήριξη του Κοινοβουλίου - Ό,τι χειρότερο οι πρόωρες εκλογές

«Πρέπει να επανενώσουμε τη Βρετανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τερέζα Μέι
Τερέζα Μέι/©EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνησή της θα εξασφαλίσει τη στήριξη του Κοινοβουλίου, παρά τη συντριπτική ήττα της στην ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, εξέφρασε η Τερέζα Μέι.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, η πρωθυπουργός της Βρετανίας υπογράμμισε ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν «η χειρότερη κίνηση αυτήν τη στιγμή».

«Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό, την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα. Θα έφερναν χάος, ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση, ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός» είπε η Μέι.

Σύμφωνα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, ο δρόμος για την επανένωση της χώρας είναι μακρύς μετά το διχαστικό δημοψήφισμα του 2016. Η κ. Μέι ζήτησε, επίσης, από τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της.

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή μετά το δημοψήφισμα που δίχασε τον λαό μας. Χρειάζεται οπωσδήποτε να επανενώσουμε τη χώρα και η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Αλλά δεν πιστεύω ότι η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό, ούτε πιστεύω ότι θα γίνει από μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν» πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.