Κοσμος

Στη Μόσχα ο πατέρας του Σνόουντεν

Ελπίζοντας να συναντήσει το γιο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51074-104549.jpg

Στη Μόσχα βρίσκεται από σήμερα ο πατέρας του πρώην συνεργάτη της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία ύστερα από χορήγηση προσωρινού ασύλου από τις Ρωσικές αρχές.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, ο Λον Σνόουντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει να συναντήσει τον γιο του, ότι δεν είχε καμία απευθείας επαφή μαζί του και ότι «αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη που είναι ασφαλής και ελεύθερος». Είπε επίσης ότι, με βάση όσα γνωρίζει ο γιος του δεν έχει προβεί σε άλλες αποκαλύψεις από τότε που βρίσκεται στη Μόσχα.

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν έλαβε την προσωρινό άσυλο από τις αρχές της χώρας την 1η Αυγούστου και για διάστημα ενός έτους, αφού είχε παραμείνει για περισσότερο από ένα μήνα στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ.

Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση του Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία έπειτα από τις αποκαλύψεις του για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.