- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στη δημοσιότητα έδωσε η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας (CNSA) ένα video που δείχνει καρέ καρέ την προσελήνωση του διαστημικού σκάφους Chang'e-4 στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση πανοραμικών εικόνων από την επιφάνεια του Φεγγαριού.
Στις 3 Ιανουαρίου η Κίνα έγραψε τη δική της ιστορία στην εξερεύνηση του Διαστήματος, καθώς έγινε η πρώτη χώρα που ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία προσελήνωσης μη επανδρωμένης αποστολής στην αθέατη πλευρά της Σελήνης.
Το Chang'e 4 βρίσκεται στον κρατήρα Von Kármán, ο οποίος έχει διάμετρο 180 χλμ. Καθώς οι δυσκολίες στην επικοινωνία με τη Γη είναι μεγάλες, το Πεκίνο χρησιμοποιεί έναν ειδικό δορυφόρο που ονομάζεται Queqiao.
Παράλληλα, σε λειτουργία έχει θέσει και το μικρό ρομποτικό όχημα Yutu 2, βάρους 140 κιλών, το οποίο έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες βόλτες στο σεληνιακό έδαφος.
Τόσο το Chang'e 4 όσο και το Yutu 2 χρησιμοποίησαν ειδικά προσαρμοσμένες κάμερες, προκειμένου να απαθανατίσουν το ένα το άλλο στην επιφάνεια του Φεγγαριού.