Κοσμος

Άσλεϊ Τζαντ: Απορρίφθηκε η μήνυσή της για σεξουαλική παρενόχληση - Έχασε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ήταν η πρώτη γυναίκα που κινήθηκε νομικά κατά του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άσλεϊ Τζαντ
Άσλεϊ Τζαντ / Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Images

Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες απέρριψε τη μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ στον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.  

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη ηθοποιός ήταν η πρώτη γυναίκα που κινήθηκε δικαστικά κατά του Γουάινστιν κατηγορώντας για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο δικαστής Φίλιπ Γκουτιέρες απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες της Άσλεϊ Τζαντ, αλλά υποστήριξε ότι η ηθοποιός μπορεί να συνεχίσει με την υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης. Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ο Γουάινστιν κατέστρεψε και σαμποτάρισε την καριέρα της.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αρνείται όλες τις σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό.

Ο δικαστής εξήγηση το σκεπτικό της απόφασής του: «Ο νόμος που αντιμετωπίζει τις καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε επαγγελματικές σχέσεις και ο οποίος αναθεωρήθηκε για να συμπεριλαμβάνει σκηνοθέτες και παραγωγούς, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση της κ. Τζαντ».

Βαθύτατα ικανοποιημένος δηλώνει ο συνήγορος του παραγωγού: «Είχαμε πει από την αρχή ότι η καταγγελία της κ. Τζαντ ήταν αδικαιολόγητη. Πιστεύουμε ότι στο τέλος θα καταρρίψουμε και τις άλλες καταγγελίες περί συκοφαντικής δυσφήμισης».

Η Tζαντ διευκρινίζει ότι από το 1998 και μετά ένιωθε «αόρατη» στη βιομηχανία, η καριέρα της τελείωσε.

H Ασλεϊ Τζαντ εξαφανίστηκε από τα τέλη των 90ς. Τον Δεκέμβριο του 2017 ο σκηνοθέτης του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών», δήλωσε σε συνέντευξή του ότι όταν ήρθε η ώρα του κάστινγκ της τριλογίας κι εκείνος πρότεινε τις Ασλεϊ Τζαντ και Μίρα Σορβίνο για ένα ρόλο, ο Γουάνστιν τράβηξε την πρίζα.
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.