- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε και πάλι σήμερα να διεξαχθούν «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές στη Βενεζουέλα, δύο ημέρες πριν ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αρχίσει μια δεύτερη εξαετή προεδρική θητεία.
«Θεωρούμε πως οι προεδρικές εκλογές (του 2018) δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε αξιόπιστες. Η ΕΕ ζητεί να διεξαχθούν νέες εκλογές, ελεύθερες και δίκαιες», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.
Ο πρόεδρος Μαδούρο θα αρχίσει μεθαύριο Πέμπτη στη Βενεζουέλα μια δεύτερη εξαετή προεδρική θητεία. Οι υποψίες πως η εκλογή του δεν ήταν θεμιτή προαναγγέλλουν μια μεγαλύτερη διεθνή απομόνωση μιας χώρας που ήδη πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας της.
Η εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της ΕΕ, η οποία έχει επιβάλει κυρώσεις σε 18 δημόσιους λειτουργούς της Βενεζουέλας, εξαιτίας της επιδείνωσης της δημοκρατίας στη χώρα αυτή, εκτιμώντας πως μια «ειρηνική λύση, πολιτική και δημοκρατική», είναι ο «μοναδικός τρόπος» εξόδου από την κρίση στην οποία είναι βυθισμένη αυτή η χώρα.
Η ορκωμοσία του Μαδούρο θα γίνει ενώπιον του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου (TSJ) και όχι ενώπιον του κοινοβουλίου, μοναδικού θεσμού που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, μετά την επανεκλογή του, στις 20 Μαΐου, η οποία αμφισβητείται από την αντιπολίτευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και δώδεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Με εξαίρεση το Μεξικό, 12 χώρες της Λατινικής Αμερικής και ο Καναδάς, μέλη της Ομάδας της Λίμα, κάλεσαν στις 4 Ιανουαρίου τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας να παραιτηθεί από τη δεύτερη θητεία του και να μεταβιβάσει τις εξουσίες στο κοινοβούλιο. Πρόκειται για ενθάρρυνση πραξικοπήματος, κατήγγειλε το Καράκας.