Κοσμος

Τουρκικά μαχητικά τίναξαν στον αέρα Κούρδους μαχητές

Τουλάχιστον επτά νεκροί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέες αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στο βόρειο τμήμα του Ιράκ εξαπέλυσε το τελευταίο 48ωρο η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της γείτονος, τουλάχιστον επτά «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιχείρησης. Η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι στα σημεία που έπεσαν οι πύραυλοι των αεροπλάνων (καταφύγια και σπήλαια), βρίσκονταν σε εξέλιξη προετοιμασίες για επιθέσεις κατά τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στη συνοριακή γραμμή με το Ιράκ.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» όταν αναφέρεται στα μέλη της εκτός νόμου αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, η οποία διεξάγει ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984. Η οργάνωση χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από τις τουρκικές αρχές, όπως και από αυτές των κρατών-μελών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας εξαπολύει συχνά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.