Κοσμος

Έρχεται Αθήνα η Μέρκελ

Θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, στις 10 και 11 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει η καγκελάριος της Γερμανίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς.

Όπως δήλωσε η κ. Φιτς, η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, καθώς και ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή το τετ α τετ με Παυλόπουλο

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Επίσης, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή της Αθήνας, ενώ θα έχει συναντήσεις με Έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος, το πρόγραμμα της Μέρκελ δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές κυρίως σε ότι αφορά στους χρόνους και όχι τόσο στο περιεχόμενο.

Για το αν θα γίνει συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Φιτς δήλωσε: «Δεν μπορώ να προκαταβάλω αν η καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα. Μπορώ, όμως, να πω επί της αρχής ότι η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για τη διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε τη συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».