- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με τη Ρωσία και το Ιράν για το θέμα της Συρίας, διαβεβαίωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις επαφές που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα.
«Η Άγκυρα και η Μόσχα συμμερίζονται την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Ρωσία και το Ιράν για τη Συρία και άλλα περιφερειακά θέματα» είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο Λαβρόφ, από την πλευρά του, χαιρέτισε τις συνομιλίες αυτές, χαρακτηρίζοντάς τις «πολύ χρήσιμες». «Συζητήσαμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την επιστροφή των προσφύγων και άλλα θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, Μόσχα και Άγκυρα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στη Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.
«Ασφαλώς δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με την αποχώρηση των στρατευμάτων που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ. Καταλήξαμε σε συμφωνία για το πώς θα συνεχίσουν οι στρατιωτικοί εκπρόσωπο της Ρωσίας και της Τουρκίας να συντονίζουν τις ενέργειές τους υπό αυτές τις νέες συνθήκες, με στόχο την οριστική εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στη Συρία», πρόσθεσε.
Στις συνομιλίες αυτές συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Χουλουσί Ακάρ και Σεργκέι Σόιγκου, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καθώς και οι Ρώσοι ομόλογοί τους, ο Σεργκέι Ναρίσκιν και ο Βαλέρι Γκερασίμοφ.
Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στη «σοβαρή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στη Συρία χάρη στη συνεργασία της Τουρκίας, με τη Ρωσία και το Ιράν. Οι τρεις χώρες είναι οι «εγγυήτριες» της αποκλιμάκωσης, όπως αυτή καθορίστηκε σε λεγόμενη «διαδικασία της Αστάνα».