Κοσμος

Ο Ζάεφ σε ρόλο παραμυθά (εικόνες, video)

Καλεί τα παιδιά να διαβάζουν περισσότερα βιβλία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην ανάγνωση ενός παραμυθιού σε παιδιά της Β' Δημοτικού συμμετείχε ο Ζόραν Ζάεφ.

Όπως ενημερώνει ο ίδιος με μηνύματά του στο Twitter, το παραμύθι είχε την ακόλουθη πλοκή: «Ο πρόεδρος της Χώρας της Φαντασίας έστειλε ένα γράμμα στους μικρούς του φίλους και εξέφραζε την ανησυχία του ότι η χώρα του κινδυνεύει με αφανισμό. Ο λόγος είναι ότι τα παιδιά έχουν σταματήσει να διαβάζουν βιβλία και πολλοί ήρωες της Χώρας της Φαντασίας, όπως ο Γούινι το Αρκουδάκι και ο Πίτερ Παν είναι μόνοι και ανίσχυροι. 

Ζόραν Ζάεφ


» Το γράμμα ζητάει από τα παιδιά να βοηθήσουν τη χώρα με το να διαβάζουν περισσότερα βιβλία και να χαρίζουν παραμύθια στους φίλους τους». Σύμφωνα με τον Ζάεφ, τα παιδιά υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τη Χώρα της Φαντασίας και να διαβάζουν πιο πολλά παραμύθια κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Ο τίτλος του παραμυθιού είναι «Επιστολή από τη Φαντασία».

Ζόραν Ζάεφ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη των Σκοπίων, με τα παιδιά να δέχονται δώρα από τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παραμύθια.

Ζόραν Ζάεφ

Σε ένα από τα μηνύματά του στο Twitter ο Ζάεφ τόνισε: «Στο τέλος των χειμερινών διακοπών, όλοι οι μαθητές από όλα τα σχολεία της "Μακεδονίας" θα κληθούν να γράψουν δικά τους διηγήματα ή ποιήματα, τα οποία θα εκτυπωθούν σε ένα βιβλίο που θα παρουσιαστεί σε όλες τις σχολικές και αστικές βιβλιοθήκες».