O Τραμπ επιμένει: Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα
Με ειρωνικά σχόλια απάντησαν οι ηγέτες των Δημοκρατικών


Με ειρωνικά σχόλια απάντησαν οι ηγέτες των Δημοκρατικών στον ισχυρισμό που επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος στα σύνορα μέσω της νέας εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών, την ίδια ώρα που ο Μεξικανός πρόεδρος διαβεβαίωνε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε καθόλου στις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του.
Το 2016, κατά την προεκλογική εκστρατεία του, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και υποστήριζε ότι οι Μεξικανοί και όχι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα το πληρώσουν.
Σε μια ανάρτησή του στο Twitter νωρίς σήμερα το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ο Καναδάς και το Μεξικό θα πληρώσουν το τείχος, χάρη στα χρήματα που θα εξοικονομηθούν –χωρίς να διευκρινίσει το πώς– από την εμπορική συμφωνία τους. "Μόνο με τα χρήματα που γλιτώνουμε, το Μεξικό πληρώνει για το τείχος!", έγραψε, χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει.
Μολονότι ορισμένες αμερικανικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τη νέα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, δεν είναι σαφές τι εννοούσε ο Τραμπ όταν αναφερόταν στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αμερικανική κυβέρνηση.
Η ηγέτιδα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, με την οποία έχει συγκρουστεί ο Τραμπ για το θέμα της χρηματοδότησης του τείχους, τον ειρωνεύτηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο. "Ποια χρήματα; Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί το τείχος; Τα χρήματα που βγάζουν οι επιχειρήσεις; Για ποια χρήματα μιλάει; Δεν έχει νόημα", τόνισε.
Και ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, απάντησε δηκτικά στον Τραμπ, μέσω του Twitter. "Κύριε πρόεδρε: αν λέτε ότι το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος (κάτι που δεν πιστεύω), τότε φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να το κάνουμε εμείς! Ας χρηματοδοτήσουμε την κυβέρνηση", έγραψε, αναφερόμενος προφανώς στα δισεκατομμύρια που ζητά ο Τραμπ να εγκριθούν στον προϋπολογισμό για την κατασκευή του τείχους.
Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ από την πλευρά του, είπε ότι το τείχος δεν συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ την Τετάρτη. "Δεν συζητήσαμε αυτό το θέμα, σε καμία συζήτηση", είπε. Πρόσθεσε ότι συνομίλησαν για την πιθανότητα δημιουργίας ενός κοινού προγράμματος για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε συζήτηση που είχε με τον Ματέο Σαλβίνι
«Η δημοκρατία δεν πωλείται», έγραφε ένα πλακάτ
Ύστερα από τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με τη δολοφονία του 35ου προέδρου των ΗΠΑ
58 βρίσκονται στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης
Tι αναφέρουν άλλες μεγάλες τράπεζες
Το ρόφημα έχει αντικαταστήσει τσάι και καφέ για εκατομμύρια ανθρώπους
Ο μέσος όρος των ισπανικών ενοικίων έχει διπλασιαστεί
Με αφορμή τις αναφορές Τραμπ για τρίτη θητεία
Ο ράπερ του είχε ζητήσει μαθήματα υποκριτικής
O πρόεδρος των ΗΠΑ την δεκαετία του 1980 υιοθέτησε πολύ περιορισμένα το «όπλο» αυτό
Πάνω από 500.000 άτομα αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους
Καταγγελία πρώην προσωπικής βοηθού του - Υπέβαλε νέα ένορκη κατάθεση
Μεγάλο το κόστος για τις λιγότερο οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες
Τα ισχυρά brands που θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές μετά τα μέτρα του Αμερικανού προέδρου
Ο ράπερ έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ανθρώπων
Aφορούν περίπου 80 χώρες και τα 27 μέλη της ΕΕ
Κυνικό έγκλημα καταγγέλλει η Ουκρανία - Αδιέξοδο στις συνομιλίες για ειρήνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.