Κοσμος

Καλιφόρνια: 9 δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος των φονικών πυρκαγιών

Χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν, οχήματα κάηκαν και καλλιέργειες έγιναν στάχτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
camp-fire.jpg
©EPA/PETER DASILVA

Τεράστιο είναι το κόστος των υλικών ζημιών που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές του Νοεμβρίου στην Καλιφόρνια (σ.σ. Camp Fire στην πόλη Παραντάις στα βόρεια, Woolsey Fire και Hill Fire στο Μαλιμπού και σε άλλες πόλεις κοντά στο Λος Άντζελες).

Αφήνοντας πίσω τους 88 νεκρούς, ο συνολικός λογαριασμός για τις ασφαλιστικές εταιρείες ξεπερνά τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα προσωρινά δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη από την αρχή εποπτείας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ασφάλισης.

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2018 ήταν οι πιο φονικές και οι πιο δαπανηρές στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Ο απολογισμός, από οικονομική σκοπιά, ίσως γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς ακόμη συνεχίζουν να υποβάλλονται αιτήσεις πυροπαθών για να αποζημιωθούν» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντέιβ Τζόουνς, εκπρόσωπος της αρχής εποπτείας της Καλιφόρνιας. Εκτιμάται ότι ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 40.000 αιτήσεις για αποζημιώσεις.

Την ίδια στιγμή στάχτη έγιναν τουλάχιστον 1.000.000 στρέμματα γης.

Ο λογαριασμός θα αυξηθεί

«Αυτοί δεν είναι παρά οι πρώτοι αριθμοί που λάβαμε από τους ασφαλιστές. Θα μας έρθουν κι άλλοι μέσα στον επόμενο μήνα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νάνσι Κίνκεϊντ, εκπρόσωπος της αρχής εποπτείας του τομέα των Ασφαλειών.

Όπως σημείωσε η ίδια, το ρεκόρ των ασφαλισμένων ζημιών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών καταγράφηκε μόλις την περασμένη χρονιά, όταν τις φωτιές Tubbs και Sonoma ακολούθησαν αιτήσεις αποζημιώσεων αθροιστικού ύψους 10,4 δισ. δολαρίων.

«Όμως, οι πυρκαγιές του 2018 ίσως πολύ γρήγορα ξεπεράσουν το ρεκόρ αυτό, καθώς είχαμε επίσης τις φωτιές Mendocino και Carr νωρίτερα εφέτος, τον Ιούλιο, που το συνολικό κόστος τους ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια» πρόσθεσε η Κίνκεϊντ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.