Αμερικανός Γερουσιαστής: Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στους S-400 και στα F-35
«Η Άγκυρα είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και οφείλει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος»


Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αγοράς του προηγμένου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος ή να παραμείνει εταίρος στο ακριβότερο αμερικανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35, δήλωσε στο Bloomberg ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Τζέιμς Ινχόουφ.
«Για να παραμείνει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, δεν πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400» ανέφερε ο γερουσιαστής, σχολιάζοντας έκθεση του Πενταγώνου, η οποία προειδοποιεί πως «η αμερικανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της Τουρκίας ως μιας από τους οκτώ εταίρους, σε περίπτωση που προχωρήσει στην αγορά των S-400».
«Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, όμως οφείλει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος. Εν κατακλείδι, πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Αν προχωρήσει στην αγορά των S-400, θα υπάρξουν επιπτώσεις» ξεκαθάρισε ο Ινχόουφ.
Ανησυχία
Ο προβληματισμός σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι μεγάλος από την πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος.
Ο ειδικός πυραυλικών συστημάτων της εταιρείας στρατιωτικών αναλύσεων Teal Group, Στηβ Ζάλογκα, εξήγησε ότι τα πολύπλοκα συστήματα λειτουργίας των S-400 καθιστούν απαραίτητη την παρουσία Ρώσων εκπαιδευτών στους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι συστοιχίες των πυραύλων.
Την ίδια στιγμή, όμως, το προσωπικό αυτό θα μπορούσε να έχει πρόσβαση και στα αμερικανικά F35, δοκιμάζοντας πάνω τους τα συστήματα αναγνώρισης των S-400 με απώτερο στόχο τον ευκολότερο εντοπισμό και την καταστροφή τους σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή στο μέλλον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το μεταναστευτικό
Ο χώρος είχε αναστείλει αναγκαστικά την λειτουργία του
Ο Ουκρανός ηγέτης υποστηρίζει την ενεργειακή εκεχειρία
Μετά την τραγωδία στο Κότσανι με τους 59 νεκρούς
H εισαγγελία του Βελγίου δεν έδωσε τα ονόματα τους
Τι αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Ρώσο πρόεδρο
Αυτές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες της πολυαναμενόμενης Λευκής Βίβλου
Πολλές από αυτές πέθαναν μέσα στο διαμέρισμα και άλλες χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία
Σε στρατιωτική βάση μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος
Kρεμλίνο και Λευκός Οίκος αναφέρθηκαν σε «πρόοδο» μετά το πέρας της συνομιλίας
Η τουαλέτα βάρους 98 κιλών ήταν ασφαλισμένη για 6 εκατομμύρια δολάρια
Εν μέσω διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Ουκρανίας
Το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι προϋπόθεση για το αξίωμα
Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα
Αποκαλούσε τον εαυτό του «ο τυχερός Ιρλανδός» - Η δράση του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ενώ διεξάγονται συνομιλίες για τον σχηματισμό συνασπισμού
Οι δημοσιογράφοι έκαναν απλά ερωτήσεις
Δικαστήριο ακύρωσε τις απολύσεις του DOGE
Όσα είπαμε με τη Ρωσίδα σκηνοθέτρια, με αφορμή την ταινία της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.