Κοσμος

Σάλος στη Βρετανία - Δίνουν άδεια σε βιαστή να βλέπει το παιδί της γυναίκας που βίασε στα 15 της (εικόνες, video)

«Μου λένε ότι έχει ανθρώπινα δικαιώματα; Τα δικά μου τα σκέφτεται κανείς;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rape_woodhouse1.jpg

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η δικαστική απόφαση να δοθεί άδεια σε βιαστή να βλέπει το παιδί του και να έχει ρόλο στην ανατροφή του. Ένα παιδί, το οποίο απέκτησε μετά τον ομαδικό βιασμό της Σάμι Γουντχάουζ σε ηλικία 15 ετών.

Ο Αρσίντ Χουσεΐν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 35 ετών για τον βιασμό της Σάμι Γουντχάουζ το 2016. Το Συμβούλιο του Ρόδερχαμ αποφάνθηκε ότι ο καταδικασθείς μπορεί να επιδιώξει  δικαιώματα επικοινωνίας με το παιδί που απέκτησε από τον βιασμό.

rape-woodhouse3.jpg

Η Σάμι Γουντχάουζ είπε στο BBC ότι κατέρρευσε μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ακροαματικής διαδικασίας. Διευκρίνισε, πάντως, ότι ο καταδικασθείς για βιασμό άνδρας δεν έχει υποβάλει ακόμη αίτηση για δικαιώματα επικοινωνίας με τον γιο του. «Μου λένε ότι έχει κι αυτός ανθρώπινα δικαιώματα. Τα δικά μου τα δικαιώματα τα σκέφτεται κανείς;»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να «εξεταστούν τυχόν αβλεψίες και λάθη σε αυτήν την απόφαση».

Η Βρετανίδα χαρακτήρισε τον Χουσεΐν «κίνδυνο για την ίδια, το παιδί της και όλα τα παιδιά».

Σε βίντεο της στο Twitter η Βρετανίδα καλεί την κυβέρνηση «να αλλάξει τη νομοθεσία και να διασφαλίσει ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης σε παιδιά που συλλήφθηκαν κατά τη διάρκεια βιασμού».  

rape-woodhouse2.jpg

Ο Χουσεΐν, γνωστός και ως Mad Ash, ήταν ένα από τα τρία αδέλφια που βίασαν και κακοποίησαν σεξουαλικά περισσότερα από 50 κορίτσια στην περιοχή του Ρόδερχαμ. Ένα από αυτά ήταν η Σάμι. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.