Κοσμος

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: «Ψεύτες» οι Βρετανοί πολιτικοί - Κορόιδεψαν τους ψηφοφόρους για το Brexit

«Το Brexit θα μπορούσε να καταλήξει σε εφιάλτη» επεσήμανε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός παλεύει να κρατήσει την «κυβέρνησή» της αλώβητη μετά το ντόμινο των παραιτήσεων για το Brexit και εν αναμονή της πρότασης μομφής εναντίον της, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επιτίθεται στους Βρετανούς πολιτικούς που υπερψήφισαν το Brexit αποκαλώντας τους «ψεύτες», που κορόιδεψαν τους ψηφοφόρους, αφού τους έπεισαν ότι η έξοδος από την ΕΕ θα ήταν εύκολη και υπέρ τους. 

Ο Bruno Le Maire, σύμφωνα με το Associated Press, μιλώντας σε συνέδριο στο Παρίσι, ανέφερε μάλιστα ότι «η αλήθεια έιναι ότι το Brexit θα μπορούσε να καταλήξει σε εφιάλτη».

Υπερασπίστηκε δε την πολιτική της ΕΕ αποκαλώντας την «σημαίνουσα δύναμη» στο παγκόσμιο εμπόριο ενώ προειδοποίησε την Βρετανία ότι θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με μία «οικονομική καταστροφή» αν τελικά φύγει.

Ο υπουργός Οικονομικών του Μακρόν είναι από τους δεινούς υποστηρικτές της ΕΕ και επιχειρεί για μία ακόμα φορά να περιορίσει την ζημιά στο μπλοκ από την βρετανική έξοδο, διασφαλίζοντας ότι το Brexit δεν θα ενισχύσει την πεεποίθηση και άλλων χωρών να εγκαταλείψουν την Ένωση.