Κοσμος

Εργατικοί για Brexit: Διαλύεται η κυβέρνηση - H Μέι στερείται πλέον κύρους

Ανίκανη να φέρει εις πέρας τη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theresa-may.jpg
©EPA/VICKIE FLORES

Επίθεση στην πρωθυπουργό της χώρας εξαπέλυσε το Εργατικό Κόμμα, κατηγορώντας την επικεφαλής των Τόρις ότι στερείται πλέον κύρους μετά την παραίτηση του υπουργού, αρμόδιου για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ. Σύμφωνα με την παράταξη, δεν έχει την ικανότητα να φέρει εις πέρας τη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η κυβέρνηση διαλύεται μπροστά στα μάτια μας καθώς για δεύτερη φορά ο υπουργός, αρμόδιος για το Brexit, αρνήθηκε να υποστηρίξει το σχέδιο της πρωθυπουργού» τόνισε σε δήλωσή του ο Τζον Τρίκετ, μέλος της ηγετικής ομάδας συμβούλων που πλασιώνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Είναι ο 20ος υπουργός που παραιτείται από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, τα δύο χρόνια που είναι πρωθυπουργός. Δεν της έχει μείνει κύρος. Είναι σαφώς ανίκανη να φέρει εις πέρας μία συμφωνία για το Brexit που να συγκεντρώνει την υποστήριξη της κυβέρνησής της, πόσο μάλλον του Κοινοβουλίου και του λαού της χώρας μας» κατέληξε.

Νωρίτερα το πρωί, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου για να υπογραφεί το σχέδιο συμφωνίας που κατέληξαν οι διαπραγματευτές και το οποίο πέρασε το βράδυ της Τετάρτης από το Υπουργικό Συμβούλιο έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.