- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στον πύραυλο Σογιούζ
Το πρόβλημα στον ανιχνευτή που οδήγησε σε ματαίωση της επανδρωμένης αποστολής
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![On-board camera: Moment Soyuz MS-10 booster fails On-board camera: Moment Soyuz MS-10 booster fails](/images/1074x600/3/jpg/files/YouTube/gNatCrFp8XE.jpg)
Νέες εικόνες από τη στιγμή της έκρηξης στον πύραυλο Σογιούζ έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος (Roscosmos).
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Roscosmos, το πρόβλημα προκλήθηκε από έναν ελαττωματικό αισθητήρα και είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το δραματικό συμβάν εκτυλίχθηκε στις 11 Οκτωβρίου, με τον Αμερικανό αστροναύτη Νικ Χέιγκ και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξέι Οβτσινίν να επιστρέφουν άρον άρον πίσω στη Γη.
«Η δυσλειτουργία προέκυψε όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στον αισθητήρα που καθορίζει τον διαχωρισμό ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο τμήμα του πυραύλου» ανέφερε ο Σεργκέι Κρικάλεβ, εκτελεστικός διευθυντής των επανδρωμένων προγραμμάτων της Roscosmos.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αίτια του ατυχήματος, γνωστοποιήθηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη δυσλειτουργία ενδεχομένως να συμβεί και στους αισθητήρες δύο ακόμη πυραύλων. Γι' αυτό διεξάγονται πρόσθετοι έλεγχοι κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης των πυραύλων που θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.
Το πρόβλημα στον Σογιούζ παρουσιάστηκε περίπου 2 λεπτά μετά την απογείωση, ωθώντας λίγο μετά τους δύο αστροναύτες να στείλουν σήμα κινδύνου. Κάμερα προσαρμοσμένη στον πύραυλο κατέγραψε τη στιγμή που ο ανιχνευτής παρουσίασε δυσλειτουργία.
Ήταν η πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες που μια ρωσική επανδρωμένη αποστολή απέτυχε να φθάσει στον προορισμό της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ιδιοκτήτης του Χ έχει αποκτήσει άλλα 12 παιδιά με τρεις διαφορετικές γυναίκες
«Tο καλό θα υπερισχύσει», δηλώνει η Γιούλια Ναβάλναγια
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία – Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις ασφαλείας»
«Η Ευρώπη θα πει τη γνώμη της, αλλά δε θα είναι στο τραπέζι», τόνισε ο Κιθ Κέλογκ
Εκτός του ότι η ομιλία του στο Μόναχο είχε απαράδεκτα επιθετικό, διδακτικό και συγκαταβατικό τόνο, έδειχνε άγνοια τόσο του παρελθόντος όσο και της επικαιρότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.