- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ρωσικά πυρά κατά ΗΠΑ: Απειλές, εκβιασμοί και δωροδοκίες στη Βουλή των Σκοπίων
Τι αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του
Με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες κατάφερε ο Ζόραν Ζάεφ να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειαζόταν προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για τη συνταγματική αναθεώρηση -σημαντικό βήμα για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «ενορχήστρωσαν» την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, την περασμένη Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην πΓΔΜ έμεινε στη Βουλή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών της βαλκανικής χώρας ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα για τις κατηγορίες περί «προδοσίας» των βουλευτών που ψήφισαν «ναι» στην πρώτη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αναλυτικά:
Όλα οργανώθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της «σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας».
Οχτώ ψήφοι εξασφαλίστηκαν με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες βουλευτών της αντιπολίτευσης. Τρεις από αυτούς, από καθαρή τύχη, εκείνη την ημέρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε δύο από αυτούς, που κρατούνταν στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα τούς υποσχέθηκαν ελευθερία. Οι υπόλοιποι σε ανταλλαγή για τη «σωστή ψήφο» δέχθηκαν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις.
Οι βουλευτές κλειδώθηκαν σε γραφεία, τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αμερικανός πρέσβης ήταν στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, κάτι που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος ενορχήστρωσε αυτήν τη διαδικασία.
Θεωρούμε το περιστατικό κατάφωρη παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο νομικά όσο και ηθικά. Τέτοιες βρόμικες χειραγωγήσεις δεν μπορούν να θεωρούνται εκδήλωση της θέλησης βουλευτών. Η άποψη των 2/3 των «Μακεδόνων» που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου αγνοήθηκε χυδαία.
Η λύση της διαφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται σε νόμιμα θεμέλια, με την ευρεία στήριξη των λαών και όχι να διχάζει την κοινωνία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.