Κοσμος

Γερμανία: Στα «τάρταρα» τα ποσοστά του κυβερνητικού συνασπισμού

Με το ζόρι συγκεντρώνει 39%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
merkel23423.jpg
©EPA/KAMIL ZIHNIOGLU

Σε ιστορικά χαμηλά βρίσκονται τα ποσοστά των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη Γερμανία, καθώς από το 53,5% που είχαν συγκεντρώσει στις εκλογές του 2017, πλέον το ποσοστό τους φθάνει οριακά στο 39%.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» της Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD:

  • η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 25%, ενώ
  • το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 14%.

Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό των δύο παρατάξεων από τότε που ξεκίνησε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το 1997. Τρίτη δύναμη αναδεικνύονται οι Πράσινοι, οι οποίοι ενισχύονται κατά δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και φθάνουν το 19%, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για τη Γερμανία με 16%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11% και η Αριστερά με 9%.

Την ίδια στιγμή, το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, ενώ το 47% δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτήν την ανησυχία.

Να μείνει ο Λεβ

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Γερμανοί πολίτες ρωτήθηκαν και για την εθνική ομάδα, η οποία αυτήν την περίοδο είναι «στα κάτω της».

Το 43% των ερωτηθέντων ζήτησαν την παραμονή του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιοάχιμ Λεβ, ενώ το 34% επιθυμεί την άμεση απομάκρυνσή του. Το 20% δηλώνει ότι δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.