Κοσμος

Φονικός σεισμός στην Αϊτή - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Ο Εγκέλαδος χτύπησε το βόρειο τμήμα της νησιωτικής χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
haiti23423423.gif
©EPA

Τουλάχιστον 10 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε θαλάσσια περιοχή, πολύ κοντά στις βορειοδυτικές ακτές της Αϊτής.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 179 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς και 19 χλμ. βόρειο ανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Πορτ-ντε-Πε. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χλμ., σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (USGS).

haiti2342342.gif

Υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές και αρκετούς τραυματίες. Επί ποδός οι ομάδες διάσωσης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα και τρεις στην πόλη Γκρο-Μορν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ένα κλειστό αμφιθέατρο κατέρρευσε στην πόλη Γκρος-Μορν, με την αστυνομία να προχωρεί στην απελευθέρωση ατόμων που βρίσκονταν στο κρατητήριο, καθώς το κτίριο υπέστη ζημιές. Στην πόλη Πλεζάνς, ζημιές υπέστη η πρόσοψη εκκλησίας, ενώ ένα σπίτι ακριβώς δίπλα από τον ναό κατέρρευσε.

Να παραμείνουν ψύχραιμοι κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες ο πρόεδρος της νησιωτικής χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ, ενημερώνοντας ότι οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί για να βοηθήσουν ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές.

Το 2010, ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι σε αυτήν την πάμφτωχη χώρα της Καραϊβικής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.