Κοσμος

Σεισμός στην Ινδονησία: Βρέθηκε ζωντανός μετά από τέσσερις ημέρες στα ερείπια

Ο Εγκέλαδος «εξαφάνισε» από τον χάρτη την παραθαλάσσια πόλη Παλού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Indonesia: Man rescued after being trapped for four days

Τις συγκινητικές στιγμές από τη διάσωση ενός άνδρα στα ερείπια του Παλού, της πόλης που επλήγη περισσότερο από τον καταστροφικό σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ινδονησία, κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Οι διασώστες εντόπισαν τον 38χρονο ανάμεσα στα χαλάσματα κτιρίου, αργά το βράδυ της Τρίτης, τέσσερις ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, το οποίο συνοδεύτηκε από καταστροφικό τσουνάμι. Ο άνδρας επιβίωσε χωρίς νερό και φαγητό.

Τα κύματα, που ξεπερνούσαν σε ύψος τα έξι μέτρα, σάρωσαν τα πάντα στη νήσο Σουλαουέζι. Σπίτια διαλύθηκαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, με τη θάλασσα να γίνεται ένα με τη στεριά. Το Παλού «χάθηκε» από τον χάρτη, με τις εικόνες που μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ να παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Indonesia: Buildings razed to the ground in quake-stricken Palu

Όπως μετέδωσε το RT, επικαλούμενο τις αρχές της Ινδονησίας, περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και 34 παιδιά, μαθητές σε θεολογική σχολή, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε κατεστραμμένη εκκλησία.

Οι διασώστες συνεχίζουν την αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια και συνεργεία καθαρισμού δεν σταματούν να απομακρύνουν κάθε λογής αντικείμενα από δρόμους, αυλές σπιτιών και ανοικτούς χώρους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.