Κοσμος

«Θαύμα» στα συντρίμμια του τσουνάμι - Ανασύρθηκε ζωντανό κορίτσι 15 ετών (εικόνες, video)

Η Νουρούλ είχε παγιδευτεί δίπλα στη νεκρή μητέρα της - Στους 1.200 τα θύματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απεγνωσμένες προσπάθειες καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία στη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε τσουνάμι και έσπειρε τον θάνατο.

Ωστόσο, μήνυμα ελπίδας στέλνει η είδηση ότι ανασύρθηκε ζωντανή μια 15χρονη που είχε καταπλακωθεί από μπάζα στα ερείπια του ξενοδοχείου Roa-Roa, στην πρωτεύουσα Παλού του νησιού. Η Νουρούλ Ιστιχάρα είχε παγιδευτεί δίπλα στη νεκρή μητέρα της και αδυνατούσε να κινήσει τα πόδια της.

© EPA/MAST IRHAM

Πληροφορίες έκαναν λόγο για δεκάδες εγκλωβισμένους στα ερείπια αρκετών ξενοδοχείων κι ενός εμπορικού κέντρου στο Παλού, που επλήγη από κύματα ύψους έως και έξι μέτρων μετά το σεισμό των 7,5 Ρίχτερ την Παρασκευή.



Εκατοντάδες ακόμη εκφράζονται φόβοι ότι καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις που σάρωσαν χωριά στις γύρω περιοχές. Μόνον στο Παλού οι νεκροί έφθασαν τους 1.193, σύμφωνα με εθελοντές που συγκέντρωσαν στοιχεία από τοπικά νοσοκομεία, αν και ο τελευταίος επίσημος απολογισμός χθες Κυριακή έκανε λόγο για 832 νεκρούς.

Η υπηρεσία διαχείρισης φυσικών καταστροφών της χώρας προειδοποίησε, ωστόσο, ότι τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα καθώς τα συνεργεία φθάνουν σε μεγάλες πόλεις, όπως η Ντονγκάλα, το επίκεντρο του σεισμού, που έχει πληθυσμό γύρω στις 300.000 και απέχει περίπου μισής ώρας δρόμο από το Πάλου. «Δεν έχουν λάβει πληροφορίες από τρεις άλλες περιοχές. Δεν έχουν αποκατασταθεί οι επικοινωνίες ούτε η ηλεκτροδότηση και δεν ξέρουμε σίγουρα τι συνέβη», είπε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

© EPA/MAST IRHAM


Μεταξύ των αγνοουμένων περιλαμβάνονται και τρεις Γάλλοι, ένας Μαλαισιανός κι ένας Νοτιοκορεάτης.