Κοσμος

Ινδονησία: Αναζητώντας απεγνωσμένα επιζώντες στα ερείπια του τσουνάμι (εικόνες)

Έκκληση για διεθνή βοήθεια - Στους 832 οι νεκροί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας απηύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη νήσο Σουλαουέζι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 832 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο «μας εξουσιοδότησε να δεχθούμε επείγουσα διεθνή βοήθεια (...) για την αντιμετώπιση της καταστροφής», δήλωσε ο Τομ Λεμπόνγκ, ινδονήσιος κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για τις ξένες επενδύσεις. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα αναλάβει τον συντονισμό συνεισφορών από τον ιδιωτικό τομέα.

© EPA/STR

Δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσφέρουν βοήθεια στην κυβέρνηση στην Τζακάρτα, που είναι αντιμέτωπη με μια μείζονα καταστροφή.

© EPA/AGUS SUPARTO / PRESIDENTIAL PALACE

Οι αρχές αποδύθηκαν σήμερα σε μια εσπευσμένη προσπάθεια να διανείμουν τρόφιμα, πόσιμο νερό, είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμό στην Σουλαουέζι, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί κι άλλο, τρεις ημέρες μετά το πλήγμα που δέχθηκε το νησί από τον σεισμό των 7,5 βαθμών και το τσουνάμι που προκάλεσε.

© EPA/ARIMACS WILANDER

Την προθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια εξέφρασαν ήδη οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, μεταξύ άλλων της Ταϊλάνδης και της Αυστραλίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ