Κοσμος

«Σεξουαλικό αρπακτικό» ο Μπιλ Κόσμπι - Στη φυλακή από 3 έως 10 χρόνια

«Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης» κύριε Κόσμπι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20092705.jpg
© EPA/TRACIE VAN AUKEN

Σε φυλάκιση από τρία έως δέκα έτη καταδικάστηκε ο 81χρονος ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος καλείται να εκτίσει άμεσα την ποινή του σε πολιτειακό σωφρονιστικό κατάστημα.

Το δικαστήριο της Πενσυλβανία έκρινε τον Αμερικανό ένοχο για τρεις ακόμη κατηγορίες σε βάρος της Άντρια Κόνσταντ, η οποία είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον κωμικό το 2004. Ο Μπιλ Κόσμπι χαρακτηρίστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη ως «σεξουαλικό αρπακτικό».

Bill Cosby sentenced to 3-10 years in state prison


«Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης, κύριε Κόσμπι», δήλωσε ο δικαστής Στιβ Ο΄Νιλ ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του. Ο Αμερικανός δικαστής παρέθεσε μάλιστα τα λόγια της ενάγουσας, «εκμεταλλευτήκατε την ομορφιά και το πνεύμα της νεότητάς της και το συνθλίψατε».  

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι στο πνεύμα της εισήγησης του εισαγγελέα που πρότεινε ποινή φυλάκισης από πέντε έως δέκα χρόνια, πρόστιμο και κάλυψη όλων των δικαστικών εξόδων.

Με τη σημερινή απόφαση, ο Μπιλ Κοσμπι οφείλει να εγγραφεί στη λίστα της αστυνομίας με τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, να ενημερώσει την κοινότητα που ζει για την καταδίκη του και να εμφανίζεται σε σύμβοyλο- ψυχολόγο ισοβίως.

Η υπεράσπιση του ηθοποιού υποστήριξε πως η απόφαση είναι πολύ βαριά δεδομένης της κατάστασής του, αφού στα 81 του είναι σχεδόν τυφλός. Η ψυχολόγος Κρίστεν Ντάντλεϊ, από την άλλη, υποστήριξε πως ο δράστης δείχνει σημάδια νοητικής διαταραχής και μπορεί να επαναλάβει το έγκλημα.

Ο δικηγόρος του κωμικού που μεσουρανούσε τη δεκαετία του '80 ως ο αγαπημένος μπαμπάς της Αμερικής με την τηλεοπτική κωμική σειρά «The Cosby Show», πρότεινε για τον πελάτη του ποινή πέντε ετών σε κατ' οίκον περιορισμό. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.