Κοσμος

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα Μακρόν

Μόλις το 29% των Γάλλων θεωρεί ότι είναι «καλός πρόεδρος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
macron23432.jpg
©EPA/JULIEN WARNAND

Κατά 12 μονάδες μειώθηκε η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Odoxa που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Τρίτης.

Ειδικότερα, 7 στους 10 Γάλλους έχουν πλέον αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο της χώρας, με μόλις το 29% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον θεωρεί «καλό πρόεδρο». Ο Μακρόν χάνει διαρκώς πόντους μετά την αποχώρηση των δύο δημοφιλέστερων στελεχών της κυβέρνησής του: του Νικολά Ιλό και της Λορά Φλεσέλ.

Κατά 5 μονάδες υποχώρησε και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ (35%), σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του Ιουνίου, την ώρα που το 64% (+5%) των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη για το πρόσωπό του.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 προσώπων 18 ετών και άνω, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος κυμαίνεται από 1,4% ως 3,1%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό των L'Express, France Inter και περιφερειακών ΜΜΕ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.