Κοσμος

Daily Mail vs Facebook

Ο Χρήστος Λουτράδης εντοπίζει στο Λονδίνο το νέο μαύρο πρόβατο του νεο-συντηρητισμού

Χρήστος Λουτράδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για ένα πράγμα δεν μπορείς να κατηγορήσεις τα Βρεταννικά ΜΜΕ . Ότι δεν σου προσφέρουν αυτό που σου διαφημίζουν.  Για αυτό το λόγο κανείς στο Λονδίνο δεν σοκαρίστηκε απο την σφοδρή  και κίτρινη κατά άλλους επίθεση της  Daily Mail εναντίον του Facebook. 

Αφορμή η δολοφονία ενός 17 χρόνου κοριτσιού απο έναν άνδρα που γνώρισε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης .Η Daily Mail σεβόμενη την παράδοση που έχει στην δημιουργία συλλογικών φοβίων και υστεριών έδωσε εντολή σε έναν υπάλληλο εταιρείας ντετέκτιβ  να κατασκεύασει ένα ψεύτικο προφίλ μιας 16 χρόνης  με στόχο να παρακουλουθήσει τις αντιδράσεις αλλά και κατά πόσο οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας προστατεύουν την ''αξιοπρέπεια'' των ανηλίκων χρηστών. 

Ο δημοσιογράφος  την επόμενη ημέρα ''σοκαρισμένος'' απευθύνθηκε στον εθισμένο στον συντηρητισμό και την άρνηση μέσο αναγνώστη της εφημερίδας και ανέφερε ότι μέσα σε πολύ λίγη ώρα έγινε στόχος αχόρταγων μεσηλίκων που του έκαναν συνεχείς ερωτικές προτάσεις . Ο δημοσιογράφος κατηγόρησε το Facebook  ότι διαφθείρει τους νέους , τους αφήνει έρμαια στις ορέξεις των αδηφάγων μεσηλίκων και δεν προσφέρει και τίποτα πρακτικό στην διαπαιδαγώγησή τους.

Οι υπεύθυνοι του Facebook απάντησαν από το φιλικό περιβάλλον της Guardian και δήλωσαν ''εξοργισμένοι'' από την επίθεση της εφημερίδας. Παράλληλα  τόνισαν  ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με το νομικό της τμήμα για να προχωρήσουν σε μήνυση.

Η αντίδραση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε πανικό αλλά και στροφή 180 μοιρών στους ιθύνοντες της εφημερίδας που ζήτησαν συγγνώμη και ανέφεραν ότι η ιστοσελίδα στην οποία αναφέρονταν τελικά δεν ήταν το facebook άλλα κάποια άλλη μικρότερης εμβέλειας και σημασίας.

Η ιστορία όμως πήρε ενδιαφέρουσα τροπή έπειτα από ανακοίνωση της εταιρείας ντεντέκτιβ που ανέφερε ότι η έρευνα αυτή έγινε καθαρά για λογαριασμό της εταιρείας και αλλοιώθηκε απο τους συντάκτες της εφημερίδας.

Όπως και να έχει ο νεο-συντηρητισμός βρήκε το νέο του μαύρο πρόβατο.