Κοσμος

Έξαλλος ο Στιβ Τάιλερ με τον Ντόναλντ Τραμπ (εικόνα)

Είναι η δεύτερη επιστολή από τον frontman ων Aerosmith αλλά ο Τραμπ δεν πτοείται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tayler.jpg
EPA/BORIS VERGARA

Εντολή για να σταματήσει ο Αμερικανός πρόεδρος να παίζει τα τραγούδια των Aerosmith στις πολιτικές του συγκεντρώσεις, απέστειλε μέσω των δικηγόρων του, για δεύτερη μάλιστα φορά, ο frontman της μπάντας, Στίβεν Τάιλερ.

Το διάσημο κομμάτι «Livin’ on the Edge» των Aerosmith ακούστηκε στην συγκέντρωση του Τραμπ στο Τσάρλεστον, την προηγούμενη Τρίτη και εκεί ήταν που «ξεχύλησε» το ποτήρι γαι τον Τάιλερ.

«Ο κ. Τραμπ δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση πως ο πελάτης μας (Στίβ Τάιλερ) έχει δώσει την συγκατάθεσή του για τη χρήση της μουσικής του, και μάλιστα ότι υποστηρίζει την προεδρία του. Ωστόσο, ο κ. Τραμπ δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα, την εικόνα και τη φωνή του πελάτη μας, χωρίς τη ρητή, γραπτή του άδεια» αναφέρει η σχετική επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο υποψήφιος τότε πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει το τραγούδι «Dream On» στην προεκλογική του εκστρατεία, κάτι που παραβίαζε τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιστή των Aerosmith.

Σε εκείνη την επιστολή των δικηγόρων του Τάιλερ, ο Τραμπ είχε απαντήσει μέσω Twitter, κατηγορώντας εμμέσως τον τραγουδιστή ότι το κάνει για λόγους δημοσιότητας. 

«Παρόλο που δεν είμαι υποχρεωμένος νομικά να το κάνω, θα σταματήσω να χρησιμοποιώ το τραγούδι. Έχω ένα καλύτερο να πάρει τη θέση του! Ο Τάιλερ κέρδισε περισσότερη δημοσιότητα από το αίτημα για την παύση χρήσης του τραγουδιού απ' όση είχε μαζέψει την τελευταία δεκαετία. Μπράβο του», είχε γράψει τότε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Τάιλερ από την πλευρά του εξήγησε μέσω Twitter, ότι οι λόγοι που δεν θέλει να χρησιμοποιεί ο Τραμπ τα κομάτια τυο δεν είναι πολιτικοί αλλά αφορούν σε πνευματικά διακιώματα. 

«Το ζήτημα δεν αφορά την κόντρα Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατικών. Δεν αφήνω κανέναν να χρησιμοποιεί τα τραγούδια μου χωρίς την άδειά μου. Η μουσική μου είναι για άλλους σκοπούς, όχι για πολιτικές εκστρατείες και συγκεντρώσεις. Η προστασία των δημιουργών είναι κάτι για το οποίο αγωνιζόμουν ακόμα και πριν αναλάβει την εξουσία η παρούσα κυβέρνηση», έγραψε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.