Κοσμος

Το Βερολίνο στέλνει πίσω στην Ελλάδα 2.000 πρόσφυγες

Εντός της εβδομάδας οι υπογραφές στη συμφωνία με την Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-merkel.gif
©EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να πέσουν οι υπογραφές στη συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων από το γερμανικό έδαφος.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα» επισημαίνει ότι έως την Τρίτη θα έχει υπογραφεί το κείμενο, με βάση το οποίο προβλέπεται η επιστροφή στην Ελλάδα (χώρα εισόδου) ατόμων που η αίτηση χορήγησης ασύλου απορρίφθηκε. Η γερμανική κυβέρνηση έχει υπογράψει ανάλογη συμφωνία και με την Ισπανία.

Περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιστρέψουν σε ελληνικό έδαφος. Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι το Βερολίνο έχει δεσμευτεί να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοικτές περιπτώσεις με επανενώσεις οικογενειών, αποδεχόμενο μακροπρόθεσμα περισσότερα άτομα από εκείνα που στέλνει πίσω.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Σαξονία, την Πέμπτη, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν οι εικόνες του 2015, όταν η χώρα διατήρησε ανοικτά τα σύνορά της, υποδεχόμενη χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν εκεί μέσω της «βαλκανικής» οδού και όχι μόνο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.