- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο διάσημος Γάλλος σεφ Ζοέλ Ρομπουσόν, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
Ο εκπρόσωπος του σεφ, σύμφωνα με το Associated Press, επιβεβαίωσε το θάνατό του, με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM και την εφημερίδα Le Figaro να αναφέρουν ότι ο Ρομπουσόν πέθανε στη Γενεύη τη Δευτέρα από καρκίνο.
Ονομάστηκε από τους κορυφαίους τεχνίτες στη Γαλλία το 1976 και για χρόνια κατέχει τα περισσότερα αστέρια Μισελέν στον κόσμο.
Ο Ρομπουσόν ήταν γνωστός για τη συνεχή του καινοτομία και για την παιχνιδιάρικη κουζίνα του - μια αποκάλυψη στον κόσμο της γαλλικής μαγειρικής ενώ είχε δημιουργήσει μια αυτοκρατορία από γκουρμέ εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.
«Για να περιγράψουμε τον Ζοέλ Ρομπουσόν ως μάγειρα είναι λίγο σαν να λές τα αυτόνητα ότι δηλαδή Πάμπλο Πικάσο είναι ζωγράφος, ο Λουτσιάνο Παβαρότι τραγουδιστής, ο Φρεντερίκ Σοπέν πιανίστας» έγραψε η Πατρίτσι Γουέλς συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «L'Atelier de Joel Robuchon».
Ο Ρομπουσόν έφτασε να κατέχει συνολικά 32 αστέρια Μισελέν το 2016, αριθμός ρεκόρ, ενώ φέτος είχε φτάσει τα 31 αστέρια, συμπεριλαμβανομένων των πέντε εστιατορίων τριών αστέρων, που είχε.