Κοσμος

Εκτέλεσαν θανατοποινίτη με ένεση για δολοφονία που διέπραξε το 1985 (video)

Ο δράστης είχε δολοφονήσει άνδρα που είχε συναντήσει σε μπαρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
🐞Scheduled Executions 2018 - Robert Van Hook

Με θανατηφόρα ένεση εκτελέστηκε στο Οχάιο ο 58χρονος θανατοποινίτης Ρόμπερτ Βαν Χουκ, ο οποίος το 1985 είχε γνωρίσει το θύμα του Ντέιβιντ Σελφ σε ένα μπαρ στο Σινσινάτι.

Στη συνέχεια τον μαχαίρωσε και τον στραγγάλισε, όπως αναφέρει το abcnews. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Νότιο Οχάιο στο σωφρονητικό κατάστημα του Λούκασβιλ. Ώρα θανάτου 10:44 π.μ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της υπόθεσης, ο 58χρονος προσέλκυε ομοφυλόφιλους άνδρες σε διαμερίσματα για να τους ληστέψει.

Ο Βαν Χουκ, δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και είπε στους συγγενείς του θύματος ότι  «λυπάται πολύ». Οι δικηγόροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ανεπιτυχώς ότι ο δράστης θα έπρεπε να λάβει περισσότερη επιείκεια λόγω της σεξουαλικής, σωματικής και ψυχικής κακοποίησης που υπέστη από την παιδική ηλικία.

Εκπρόσωπος της φυλακής στο Οχάιο ανέφερε ότι ο Βαν Χουκ συναντήθηκε με ιερείς και φίλους  πριν την εκτέλεσή του. Η εκπρόσωπος Τζο Έλεν Σμιθ ανέφερε ότι ο Ρόμπερτ Βαν Χουκ ζήτησε μάλιστα ένα cheesecake φράουλας ως τελευταίο γεύμα και αμέσως μετά έλαβε θεία κοινωνία.

Η οικογένεια του θύματος ήταν υπέρ της εκτέλεσης της θανατικής ποινής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.