Κοσμος

Τραμπ: «Παιχνιδάκι» η συνάντηση με Πούτιν

«Ποιος θα το πίστευε», το σχόλιό του για το τετ α τετ στο Ελσίνκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rump2342.jpg
©EPA/STEPHANIE LECOCQ

Βέβαιος ότι η συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι θα είναι πιο εύκολη από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (11-12 Ιουλίου), εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπάρχει το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο (…) και υπάρχει και ο Πούτιν. Ειλικρινά, ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο από όλα. Ποιος θα το πίστευε» τόνισε την Τρίτη κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στους κήπους του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καλέσει τα κράτη - μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ετήσιου ΑΕΠ, αγοράζοντας όπλα κυρίως από τις ΗΠΑ (σ.σ. λόγω των απαγορεύσεων στην προμήθεια οπλικών συστημάτων από κράτη εκτός Συμμαχίας π.χ. Ρωσία).

Πυρά για το μεταναστευτικό

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος απέκρουσε τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της πολιτικής της κυβέρνησής του για την κράτηση των μεταναστών, λέγοντας ότι «οι μετανάστες δεν θα πρέπει να φθάνουν παράνομα στις ΗΠΑ».

«Έχω μία λύση: Πείτε στον κόσμο να μην έρχεται στη χώρα μας παράνομα. Αυτή είναι η λύση» δήλωσε σε δημοσιογράφους, μία ημέρα αφότου ομοσπονδιακή δικαστής απέρριψε αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ να επιτρέψει τη μακροχρόνια κράτηση ανήλικων παράτυπων μεταναστών. «Ελάτε νομίμως» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.