Κοσμος

Στην Ινδία διδάσκουν τους μαθητές πώς να γίνουν ευτυχισμένοι

Στο «Μάθημα ευτυχίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
india.jpg

Από τον Δαλάι Λάμα στα δημόσια σχολεία. Οι μαθητές στο Νέο Δελχί θα μάθουν πώς να γίνονται ευτυχισμένοι μέσα από το «Μάθημα Ευτυχίας» (που δημιούργησε ο Δαλάι Λάμα.

Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία που εστιάζει στην «ολιστική εκπαίδευση» θα συμμετάσχουν 800.000 μαθητές προσχολικής έως εφηβικής ηλικίας σε περισσότερα 1.000 σχολεία.

«Η Ινδία είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να συνδυάσει τη σύγχρονη εκπαίδευση και την αρχαία ινδική γνώση» ανέφερε ο ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης κηρύσσοντας την έναρξη του μαθήματος σε βρεφονηπιακό σταθμό, τη Δευτέρα.

«Είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συναισθημάτων στον κόσμο. Συνεπώς, αυτό που ξεκινά στα σχολεία του Νέου Δελχί μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Δαλάι Λάμα.

Τα καταστρεπτικά, αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, το μίσος και η ζήλεια προκαλούν προβλήματα. Η Ινδία μπορεί να βοηθήσει για να «ξεπεραστούν τα αρνητικά συναισθήματα της ανθρωπότητας», τόνισε. 

Το «Happiness Curriculum» επικεντρώνεται στην καθημερινή άσκηση ενσυνειδητότητας, στο διαλογισμό, στα μαθήματα ηθικής, στις πνευματικές ασκήσεις και δραστηριότητες στόχων των οποίων είναι να μάθουν οι μαθητές πώς να είναι καλά ανθρώπινα όντα, δήλωσε ο Manish Sisodia, αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για την εκπαίδευση στο Νέο Δελχί

Το μάθημα, διάρκειας 45 λεπτών, που θα ξεκινά με διαλογισμό, σχεδιάστηκε από 40 εκπαιδευτικούς και εθελοντές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στην Ινδία.

«Στο επίκεντρό του είναι η ψυχική υγεία, ο χαρακτήρας και η αντίσταση», είπε ο κ. Sisodia προειδοποιώντας για το ανησυχητικό φαινόμενο «τα επίπεδα ευτυχίας και υγείας να μειώνονται και τα επίπεδα άγχους, στρες και κατάθλιψης να αυξάνονται».

Το Νέο Δελχί δεν είναι η πρώτη πόλη της Ινδίας στην οποία το κράτος προωθεί πρωτοβουλίες εξάπλωσης της ευτυχίας.

Η κυβέρνηση της Ινδίας το 2016 στην κεντρική επαρχία, Μαντία Πραντές δημιούργησε ένα «Τμήμα Ευτυχίας» που λειτουργεί για να είναι ευτυχισμένοι οι κάτοικοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.