- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η είδηση του θανάτου του σόκαρε την Ταϊλάνδη, εντείνοντας την ανησυχία των γονέων που βλέπουν τα παιδιά τους να παραμένουν εγκλωβισμένα στα έγκατα του πλημμυρισμένου σπηλαίου στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι.
Ο Σαμάν Κουνάν, 38 ετών, έχασε τις αισθήσεις του λόγω έλλειψης οξυγόνου. Είχε μόλις ολοκληρώσει την τοποθέτηση φιάλων οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής, ευρισκόμενος μέσα σε έναν «υπόγειο λαβύρινθο από στενές σήραγγες».
Πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της ασιατικής χώρας, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν στην επιχείρηση εντοπισμού των παιδιών και του προπονητή ποδοσφαίρου, όταν έγινε γνωστό ότι χάθηκαν τα ίχνη τους στις 23 Ιουνίου.
Έφυγε από το Πολεμικό Ναυτικό το 2017, ωστόσο επέστρεψε για να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του στους πρώην συναδέλφους του. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που βγήκε μαζί με τους υπόλοιπους διασώστες στο εσωτερικό του σπηλαίου.
Φοβούνται τα χειρότερα
Ο θάνατος του 38χρονου δύτη οδηγεί τις αρχές σε αναθεώρηση των σχεδίων για μακροχρόνια παραμονή των παιδιών στο σπήλαιο μέχρι να περάσει η περίοδος των Μουσώνων και να υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.
«Οι συνθήκες στο σπήλαιο είναι δύσκολες» ανέφερε σε δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Απακόρν Γιουκονγκάεβ, ξεκαθαρίζοντας οτι «παρόλο που χάσαμε έναν άνδρα, εξακολουθούμε να έχουμε πίστη στην αποστολή μας».
Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για απάντληση μεγαλύτερης ποσότητας νερού από το σπήλαιο. Συνολικά έχει απαντληθεί νερό που ισοδυναμεί με αυτό που χρειάζεται για να γεμίσουν 50 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.
Παράλληλα, δύτες συνεχίζουν τις προσπάθειες να μάθουν στα παιδιά κολύμπι και να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό κατάδυσης -όσο κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Περίπου 1.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων δυτών του Πολεμικού Ναυτικού, στρατιωτών και πολιτικών εθελοντών.